torsdag 14 april 2011

Victoria- tro, hopp och kärlek

Kärlek är vår största lycka och största sorg.

Kärleken ger dig något att tro på och kämpa för. något som betyder mycket för dig och väcker tankar om framtiden. Jag har svårt att sära på orden: tro, hopp och kärlek, eftersom dem hänger ihop i varandra och behöver varandra för att bli fullständiga. På samma sätt behöver vi dem alla för att komma framåt i livet. Kärlek är underbart, men kan även förstöra en helt, sabotera drömmar och förtroenden. Därför är det viktigt att man tror på sig själv för att inte lika lätt bli rubbad av omgivningen. När man inte har något att tro på så vet man inte vad man kämpar för eller vad man vill uppnå med det man gör. Det är viktigt att man har drömmar och värderingar för vad är det annars man kämpar dagarna ut för? Det är några av tankarna som väcks när jag reflekterar över vad tro, hopp och kärlek är för mig.

Boken jag läser heter rövad av irokederna. Boken utspelar sig för i början av 1700-talet i ohio (USA), under den tiden krigade engelskmännen och fransmännen om makten över den nya kontinenten, medans indianerna kämpade för sitt land de haft under århundraden. Boken handlar om den 9 åriga Peter som lever sitt liv med familjen på en gård, men han blir en dag bortrövad av indianer. Det var väldigt vanligt att barn blev bortrövade under kriget mellan dem vita och de röda. Det vanligaste var att dem blev slavar och sen dödade. Men peter fick uppleva något långt ifrån död och slaveri. Han blev som en i familjen och han lärde sig tillslut att leva med indianerna.

/Victoria Alstäde
epok: upplysningen

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet Victoria !

    Det man kanske saknar i ditt inlägg du skrev är mer hur du tycket att kärlek, hopp eller tro hänger ihop med din bok ? Har du något citat eller någon dikt som hänger ihop med temat tro, hopp och kärlek ? Bra analysering över vad kärlek är för dig. Sen kanske du skulle kunna ha med religion och fakta, vilken religion har de i din bok ? Och sedan lite fakta på det. Sen blir man mycket nyfiken och vill veta mer om din epok !

    SvaraRadera
  2. Jag gillar dina reflektioner om tro, hopp och kärlek men för att gräva djupare i det:
    Vad händer om man inte vet vad man tror eller kämpar för?

    SvaraRadera